MBO

Werken en leren

Binnen de Bouwacademie zijn meerdere mbo-opleidingen te volgen die worden uitgevoerd in de beroepsbegleidende leerweg (BBL). Dit houdt in dat een leerling 4 dagen gaat werken en 1 dag naar school komt voor de theorie. Er worden opleidingen aangeboden van niveau tot en met niveau 3. De opleidingsbedrijven binnen de Bouwacademie voeren deze opleidingen uit in samenwerking met de ROC’s in de regio. Je hebt als leerling de keuze uit opleidingen in de bouw en infra.

Bouw

Als leerling kun je binnen de bouw kiezen voor verschillende opleidingen in de BBL:

  • Assistent bouwen en wonen (Entree / niveau 1)
  • Timmeren (niveau 2 en 3)
  • Metselen (niveau 2 en 3)
  • Tegelzetten (niveau 2 en 3)

Voor deze opleidingen kun je terecht bij de verschillende MBO-scholen (ROC’s) in de regio. Bijvoorbeeld bij mboRijnland in Gouda en MBO Hoornbeeck College in Gouda. Sinds september 2022 wordt het theoriedeel van het mboRijnland op de Bouwacademie in Waddinxveen gegeven. Binnen de Bouwacademie is SPB Gouwe- en Rijnstreek gevestigd als opleidingsbedrijf. Zij zorgen voor het praktijkgedeelte van de leerlingen die kiezen voor een opleiding in de BBL in de bouw. 

4 dagen werken, 1 dag naar school

Als leerling kun je binnen de bouw kiezen voor diverse opleidingen in de BBL.

Infra

Als leerling kun je binnen de infra op de Bouwacademie kiezen voor verschillende opleidingen in de BBL:

  • Vakman GWW (niveau 2 en 3)
  • Straatmaker (niveau 2 en 3)

Voor deze opleidingen kun je terecht bij het SOMA College dat hiervoor op de Bouwacademie de lessen verzorgd. Dit doen zij in samenwerking met SPG Infra Opleidingen, het opleidingsbedrijf voor de infra in onze regio. Zij zijn voor de leerlingen die de opleiding gaan doen de werkgever.

Bij het SPG kun je overigens terecht voor nog meer opleidingen in de infra zoals asfalt, waterbouw, machinist en monteur mobiele werktuigen. De theorie voor deze opleidingen wordt niet op de locatie van de Bouwacademie gevolgd maar op locatie bij een ander mbo.

meer over infra
Bouwen aan de toekomst

Wil je meer weten over de opleidingen in de bouw? Kijk dan ook eens op de pagina van SOMA College en SPB. Aanvullende informatie nodig? Neem contact met ons op!