PRAKTIJKRUIMTES

Het hart van de Bouwacademie

De praktijkruimtes voor bouw, installatietechniek, metaal en infra zijn het hart van de Bouwacademie. Zowel binnen als buiten is er veel plaats voor het opdoen van praktische vaardigheden in de verschillende technische disciplines. In de praktijkruimtes volgen leerlingen van het VMBO en het MBO hun praktijklessen en hun examens. Ook leerlingen van praktijkscholen krijgen hier les of lopen hier stage. De praktijkruimten zijn ook te gebruiken door externe partijen.

Rondleiding

Op de begane grond zijn verschillende praktische ruimtes waar wordt gemetseld, gestukadoord en getegeld. De ruimte voor machinale houtbewerking staat vol met moderne machines en in de timmerhal worden de vakvaardigheden op het gebied van timmeren opgedaan.

Buiten is een grote overkapping waar metselwerk wordt geleerd en er is een groot buitenterrein waar uitzetwerk wordt gedaan. Ook grotere projecten kunnen hier worden gebouwd zodat de verschillende disciplines kunnen samenwerken. Op het buitenterrein vind je ook de praktijkomgeving voor de infra waar gewerkt wordt aan grondwerk, rioleringen, straatwerk en waterbouw.

Op de eerste verdieping is de praktijkruimte waar installatietechniek (water en gas), metaaltechniek en elektrotechniek samen komen. Hier staan moderne apparaten en machines die hierbij ondersteunend zijn.

Een ruimte huren? Dat kan!

De praktijkruimten zijn ook te gebruiken door externe partijen. De prijzen voor de huur van deze ruimtes zijn afhankelijk van de duur en het gebruik van faciliteiten. Meer weten over de huur van deze ruimtes? Neem contact met ons op! 

impressie PRAKTIJKRUIMTES