werkgebied

Midden in het Groene Hart

De naam van de Bouwacademie Groene Hart geeft al aan in welke regio we actief zijn. Voor deze gehele regio zetten wij ons in voor modern technisch vakmanschap. De verschillende gebruikers van de Bouwacademie hebben elk een eigen specifiek werkgebied hebben, qua werkzaamheden en geografisch. 

SPB Gouwe en Rijnstreek

Opleidingsbedrijf SPB is voor de bedrijven, de scholen en de leerlingen in de bouw actief op het gebied van timmeren, metselen en tegelzetten. In heel Nederland zijn er meerdere opleidingsbedrijven voor de bouw die allemaal hun eigen (afgesproken) regio hebben. SPB is binnen het Groene Hart actief in de ‘ruime’ regio rondom de kernen Gouda, Alphen aan den Rijn,  Woerden en Zoetermeer met Waddinxveen als centrale plaats waar het is gevestigd.

SPG Infra Vakopleidingen

Opleidingsbedrijf SPG is voor de bedrijven, de scholen en de leerlingen in de infra actief op het gebied van grondwerk, straatmaker, asfalt, waterbouw, machinisten en monteurs mobiele werktuigen. In heel Nederland zijn er meerdere opleidingsbedrijven voor de infra die allemaal hun eigen (afgesproken) regio hebben. SPG is actief in heel Zuid-Holland. In Waddinxveen is het SPG gevestigd met het kantoor en bestrijkt het de gehele provincie. SPG heeft meerdere locaties waar leerlingen hun theorie volgen. Vanuit de Bouwacademie is SPG vooral gericht op het noordelijke deel van Zuid-Holland.

IW 4

IW Zuid-Holland

IW is er voor het opleiden van jongeren, bijscholing én het opleiden van zij-instromers. De opleidingen en cursussen worden constant vernieuwd, zo is er aansluiting bij de veranderprocessen en vernieuwingen binnen de installatiebranche. Deze constante vernieuwing geeft een concrete invulling aan ‘een leven lang ontwikkelen’.  

Coenecoop College

Het Coenecoop College heeft als school voor voortgezet onderwijs locaties in Waddinxveen en Boskoop. De regio’s rondom deze gemeenten zijn het voedingsgebied van deze school. Hier komen de leerlingen vandaan en zijn de bedrijven gevestigd waar de leelringen hun stages kunnen lopen.

SOMA College

Het SOMA College is een mbo-school voor de infra die de hoofdvestiging in Harderwijk heeft. In de Bouwacademie is er een dependance opgezet voor de opleidingen straatmaker en vakman GWW in samenwerking met SPG. Hiermee bedienen ze in basis de leerlingen en bedrijven voor het noordelijk deel van Zuid-Holland, maar mogen deze uiteraard ook uit een ander deel van Zuid-Holland komen.

mboRijnland

De bouwopleidingen van mboRijnland werken intensief samen met SPB. Door les te volgen in de Bouwacademie blijven studenten nauw in contact met SPB en kunnen zij nog beter en directer begeleid worden. Daarnaast bieden de praktijkruimtes de mogelijkheid om ook de theorielessen zo praktijkgericht mogelijk te geven. In de Bouwacademie zijn de volgende opleidingen te vinden: timmerman niveau 2, allround timmerman niveau 3 en allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf niveau 3.  

Gemeenten

De Bouwacademie is voor het Groene Hart actief en wil dus voor alle gemeenten die hier binnen liggen ook graag de plek zijn waarmee samengewerkt kan worden. Dit kan zijn op het gebied van projecten voor werkzoekenden, voor kleinschalige werkzaamheden voor een gemeente of voor andere onderwijs gerelateerde zaken. Gemeenten (deels) in het werkgebied van de Bouwacademie zijn:

 • Waddinxveen
 • Gouda
 • Alphen aan den Rijn
 • Nieuwkoop
 • Bodegraven-Reeuwijk
 • Zuidplas
 • Krimpenerwaard
 • Lansingerland
 • Krimpen aan den IJssel
 • Capelle aan den IJssel
 • Oudewater
 • Zoetermeer
 • Montfoort
 • Lopik
Bouwen aan de toekomst

De Bouwacademie is een modern opleidingscomplex waar jongeren goed gefaciliteerd worden diverse vakken in de bouw te leren. Heb je vragen voor ons, neem dan contact met ons op!