mboRijnland

Onze missie

In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt en van waarde is en iedereen de kans krijgt om zijn talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld. We laten ons hierbij inspireren door de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Die doelen willen de ongelijkheid in de maatschappij verkleinen en zorgen voor een meer duurzame omgang met onze planeet. Wij zetten stappen om een bijdrage te leveren aan het behalen van deze doelstellingen.

mboRijnland

Wat bieden wij?

Bij ons vind je méér keuze (een breed opleidingsaanbod), méér kansen (dus ontdek waar je goed in bent), en méér aandacht (persoonlijke aandacht en begeleiding).

mboRijnland biedt:

  • Flexibel onderwijs, op maat
  • Onderwijs dat aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeling
  • Extra ondersteuning indien nodig
  • Ruimte voor extra activiteiten
  • Onderwijs bij jou in de buurt

Waarom mboRijnland?

We zorgen dat ons onderwijs aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeling. We zijn positief over en staan open voor jouw ambities en ontwikkeling. Dat geeft je zelfvertrouwen. Als het nodig is, geven we je extra ondersteuning of begeleiding.

Wat is onze rol binnen de Bouwacademie?

Veel BBL-studenten van onze Goudse bouwgerelateerde opleidingen volgen de beroepspraktijkvorming (bpv) van hun opleiding via het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (kortweg SPB). Sinds 2021 is SPB Gouwe en Rijnstreek gehuisvest in het gloednieuwe gebouw van de Bouwacademie in Waddinxveen. Dit moderne opleidingscomplex heeft functionele praktijklokalen waar je als student veel mogelijkheden hebt om diverse vakken in de bouw te leren.

De bouw-opleidingen van mboRijnland werken intensief samen met SPB. Door les te volgen in de Bouwacademie blijven de studenten nauw in contact met SPB en kunnen zij nog beter en directer begeleid worden. Daarnaast bieden de praktijkruimtes de mogelijkheid om ook de theorielessen zo praktijkgericht mogelijk te geven.

​​​​​​​De opleidingen die vanaf augustus 2022 les krijgen in de Bouwacademie Waddinxveen zijn:

  • Timmerman niveau 2 (alleen BBL)
  • Allround Timmerman niveau 3 (alleen BBL)
  • Allround Vakkracht Onderhoud- en Klussenbedrijf (AVOK) niveau 3 (alleen BBL)
Méér dan mbo