vriend uitgelicht
Ingekooimanfotografie houtex dag2 106
Ingekooimanfotografie houtex dag2 11
Ingekooimanfotografie houtex dag2 68
Lariks watervillas3
Ingekooimanfotografie houtex dag2 96
Ingekooimanfotografie houtex dag1 119

Vriend uitgelicht: Houthandel Houtex

Met een grote diversiteit aan Vrienden zijn wij heel benieuwd: wat doet wie nou precies? Deze keer stellen we voor: Houthandel Houtex.

In het kort, wat doet Houtex?

Wij zijn een landelijke houthandel gericht op het aanhouden van een grote voorraad in loof- en naaldhout. Ca. 75 houtsoorten staan in diverse maten en kwaliteiten op voorraad. Het hout wordt wereldwijd betrokken, met het besef dat duurzaam bosbeheer een voorwaarde is voor een gezonde toekomst!

Aan onze klanten leveren wij volle bundels, maar ook maatwerk. Zo wordt er naar wens op aantal, afmeting en/of kwaliteit gesorteerd.

Daarnaast kan het ruwe hout bewerkt worden in onze machinale (bijv. zagen, schaven, korten, kepen, boren, profileren etc.). 

Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat de klant optimaal geholpen wordt!

Wie zijn uw belangrijkste klanten?

Onze belangrijkste klanten zijn tal van bedrijven:

  • De houthandel
  • Timmer- en trappenindustrie 
  • (Restauratie) aannemers
  • Meubelmakers
  • Interieurbouw
  • Jachtbouw

Waar bent u trots op?

Dat wij dagelijks met een mooi, sterk en duurzaam product mogen werken. Elke plank is uniek en elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden, dat maakt hout bijzonder!

Hoe zou u de cultuur van het bedrijf omschrijven?

Wij staan voor korte lijnen en zijn recht door zee. Wat dat betreft een echt familiebedrijf waarin met elkaar hard gewerkt wordt met aandacht voor de persoon!   

Een leerling komt met zijn/haar diploma van de Bouwacademie af, wat moet hij/zij in huis hebben om bij jullie aan de slag te kunnen?

Je moet fan zijn van hout! Daarnaast een teamspeler zijn die het leuk vindt om steeds meer over hout en evt. houtbewerking te leren.