vriend uitgelicht
Gouda Vuurvast

Vriend uitgelicht: Gouda Vuurvast

Met een grote diversiteit aan Vrienden zijn wij heel benieuwd: wat doet wie nou precies? Deze keer stellen we voor: Gouda Vuurvast Services.

In het kort, wat doet Gouda Vuurvast Services?

Gouda vuurvast services is een bedrijf dat is gespecialiseerd in vuurvaste oplossingen. Hieronder vallen engineering, installeren en het leveren van vuurvaste materialen. 24/7 bedienen wij onze klanten in de waste to energy, (petro)chemie en non ferro.

Wie zijn uw belangrijkste klanten?

Gouda Vuurvast Services is marktleider in de waste to energy (vuilverbranding). Dit is ca. 70% van de omzet. De overige 30% is verdeeld onder de andere sectoren.

Waar bent u trots op?

Dat we met een kleine groep mensen (ca. 50) in staat zijn om onze klanten te kunnen bedienen en dat veel van onze klanten al tientallen jaren vaste klanten zijn. Dat bereik je niet als je slecht werk levert 😉.

Hoe zou u de cultuur van het bedrijf omschrijven?

De cultuur binnen ons bedrijf komt eigenlijk voort uit het verleden. Vroeger was Gouda Vuurvast NV een familiebedrijf. Nu het allemaal zelfstandige bedrijven zijn geworden (Gouda Refractories BV, Gouda Vuurvast Services BV, Goude Vuurvast België BV etc.) is dat familiegevoel nog steeds gebleven. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid tussen de medewerkers en een platte structuur met lage drempels.

Een leerling komt met zijn/haar diploma van de Bouwacademie af, wat moet hij/zij in huis hebben om bij jullie aan de slag te kunnen?

Een goede mentaliteit, uiteraard de bereidheid het ovenbouwvak te leren, een goede portie humor en vooral het willen werken in een team.

[Op de foto: Mark Scheltes van Gouda Vuurvast Services]